Cipő az égből - Meghódította a gyomaendrődi közönséget Sipos F. Tamás

Velünk volt Cipő az égből. Több Republic-rajongó így fogalmazott szombaton este a gyomaendrődi Liget Fürdőben.

Belépéskor minden koncertjegyhez járt egy gyertya. Az emlékezés gyertyája. És a koncert végén gyúltak a fények, Cipő énekelte a 67-es utat: Csillagok, csillagok...

Előtte volt Szállj el kismadár is, ahogy kell. A dobok mögött ütötte a ritmust Nagy László Attila mellett Szatmári Szatyi László fény- és hangtechnikus, Németh Dezső gyomaendrődi vállalkozó, többek között neki köszönhető, hogy 14-szer játszott Gyomaendrődön a zenekar.

– Az utolsó kettő az Ignác érdeme – mondta Németh Dezső, aki a Republic Fonogram-közönségdíját kapta meg meglepetésként a zenekartól a szombati koncert közben. Vass Ignácot, a gyomaendrődi Liget Fürdő igazgatóját is a színpadra hívták, aki most nem zenélt, hanem besöpörte az elismeréseket, hogy egy élő koncertre ennyi embert sikerült behoznia.
– Osztálytársa voltam D. Nagy Lajosnak, a Bikini frontemberének, játszottam alá gitáron, de be kell vallanom, ő többre vitte. Nem fürdő-, hanem zenekarvezetésből - ecsetelte Vass Ignác.

Mindenki izgult, hogy mennyien gyűlnek össze az árnyas fák alatt a Szatmári Szatyi László stábja által felépített színpadon. A Republic Cipő-nélkülisége megosztja a rajongótábort, ugyanakkor az alapbanda, Boros Csaba, Patai Tamás, Nagy László Attila, és Szabó András hegedűs vallják, Sipos F. Tamással nyertek.

Sipi jött, énekelt és győzött. Más az aurája, a hangja, a kiállása, mint Cipőnek, de amit Cipő írt, énekelt, azt tovább kell vinni. Sipos F. Tamás a legszemélyesebb Cipő-nótákat kerülte, nem szólalt meg a Kék és narancssárga, valamint az Engedj közelebb sem.

Összetartó a Republic-stáb, Brúnó, a sofőr, egyben csörgős mellett jött a Republic-póló- és cd-árus, a hangosítő, a fényesítő, akarom mondani fénytechnikus, és még sokan mások a háttérből. Nagyon leegyszerűsítve a dolgot: ha Republic-koncert van, akkor van dolguk és fizetésük, ha nincs Republic-koncert, akkor nem kell a hang és a fény sem.
Na és akkor a Tamás. A Patai Tamás hívta a Sipos F. Tamást. Óriási a hangja és óriási a Cipő iránti tisztelete. A legszemélyesebb Cipő-nótákat nem énekelte Gyomaendrődön sem. Mégis csodálatos hangulatot csinált. És a végén csak megszólalt Cipő. A 67-es utat – Csillagok. csillagok - csak ő énekelhette.

Kihunytak a fények, sorban állt a zenekar, és ahogy mellettem egy Republic-rajongó mondta: velünk volt Cipő az égből.

Cipő az égből - Meghódította a gyomaendrődi közönséget Sipos F. Tamás