Gyógyfürdő kategóriát kapott a gyomaendrődi Liget Fürdő

Magasabb kategóriába sorolta az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a gyomaendrődi Liget Fürdőt, az új elnevezés: Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping.

– A fürdőt működtető kft. kezdeményezte a változtatást, és megfeleltünk az előírásoknak, teljesítettük a szükséges feltételeket – hangsúlyozta Vass Ignác fürdőigazgató. – Így az Országos Tisztifőorvosi Hivatal átsorolta a létesítményt a helyi jelentőségű kategóriából a regionális jellegű gyógyfürdő és gyógyászati ellátást nyújtó gyógyfürdő kategóriába.

Vass Ignác kitért arra, ennek azért van jelentősége, mert a gyógyfürdői szolgáltatásoknál, a gyógyászati kezeléseknél több pénz érkezik az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP).

– A regionális jellegű gyógyfürdőknél az OEP magasabb díjtételt alkalmaz, ezáltal pedig kevesebb tulajdonosi, vagyis önkormányzati támogatásra lehet szükség – ecsetelte Vass Ignác. A fürdőigazgató hangsúlyozta, több fejlesztést is megvalósítanak, illetve terveznek a jövőben. Ezek közé tartozik, hogy egy önkormányzati tulajdonú területtel bővül a létesítmény, ily’ módon a fürdővendégek kijuthatnak a Hantoskerti holtághoz, itt pedig csónakázási lehetőséget biztosíthatnak számukra.

Vass Ignác elmondta, amennyiben lesz pályázati lehetőség, a gyógyászat bővítését célozzák meg. Emellett a strandon egy 300 négyzetméteres vízfelületű, csúszdás élménymedencét építenének. A fürdőigazgató kiemelte, még szeptember végén átálltak az őszi, téli szezonra. Remélik, hogy a nyárihoz hasonlóan sokan keresik fel a létesítményt, amihez hozzájárulhat a jó minőségű gyógyvizük is.