Gyomaendrőd minden évszakban vonzó hely

ligetfurdo küldte be 2016. 10. 01., Szo – 13:39 időpontban

Rengeteg különleges attrakció és programok sora várja az érdeklődőket a városban

A gyomaendrődi Liget Fürdő ősszel is remek időtöltést ígér - akár a gyógyászat, akár a rekreáció területén - a látogatók számára

Gazdag és sokrétű turisztikai kínálattal várja az érdeklődőket Gyomaendrőd. A város valamennyi korosztály számára kellemes időtöltést ígér. A gyomaendrődi Liget Fürdő egy internetes közvélemény-kutatás alapján a második legnépszerűbb fürdő Békés megyében. Gera Krisztián, a Gyomaendrődi Liget Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, az elismerést elsősorban fás, ligetes környezetének, családias rendezvényeinek és vendégközpontú szakembereinek köszönheti. Noha 2004-ben volt utoljára jelentősebb fejlesztés a fürdőben, a létesítmény környezete évről évre egyre szebb. A város tavaly egy majd’ 460 millió forintos turisztikai fejlesztés részeként két látogatóközponttal, egy vízi színpaddal, valamint egy egyedülálló lombkorona sétánnyal és kilátóval bővült.

Osztálykiránduló csoportok számára ideális attrakciónak mondható a fürdő mellett található 1 000 méteres tanösvény, mely földön, vízen és levegőben mutatja be a város és az Erzsébet liget élővilágát.
Interaktív módon adja át a gyermekeknek azt a környezetismereti tudást, melynek a tanórán és az életben is nagy hasznát veszik. Az Erzsébet ligeti tanösvény, a lombkorona sétány és a kilátó tavaly két minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. által kiírt országos pályázaton, „Az év ökoturisztikai létesítménye” versenyben a második helyet érte el. Mivel a fürdő is a ligetben található, családok, iskolás és nyugdíjas csoportok is nagy előszeretettel választják úti célként Gyomaendrődöt.

A település endrődi részén alakították ki a Bárka Látogatóközpont, mely a Körös halászatát, horgászatát mutatja be interaktív módon. Előzetes bejelentkezés alapján helyben készült halászlé és sült hal is fogyasztható. Szintén nagy érdeklődésre tart számot az endrődi népház mellett lévő Szent Antal zarándokszálláshely és a mellette lévő kenyérsütő, ahol péntekenként kemencében sült finomságokat kóstolhatnak a látogatók - a káposztás lepénytől a diós, mákos tekercsig.

A 16 holtággal körülölelt város legnagyobb turisztikai attrakciója természetesen a Liget Fürdő, mely egész évben működő gyógyászatával és fedett medencéjével, valamint a nyári szezonban igen kedvelt strandjával éves szinten mintegy 100 ezer vendéget vonz a városba.

Az ügyvezető igazgató kifejtette, a fürdő elsősorban olyan rendezvényeknek ad otthont, ami fiataltól az idősekig mindenki számára kínál kikapcsolódást, szórakozást. Népszerű programok a nyári éjszakai fürdőzések, melyek egyediségét a kültéri medencék hangulata mellett az éjfélig tartó disco szolgáltatja. Mindez csak havonta egyszer érhető el júniustól augusztusig. A nyár legnagyobb rendezvénye a Nemzetközi Bogártalálkozó, melyet idén már 20. alkalommal szerveztek meg. A nyári szezon zárásaként a fürdőben immár ötödik alkalommal rendezték meg a „Főzzünk, együnk, fürödjünk együtt” elnevezésű családi és baráti programot, ahol minden évben cégek, egyesületek, baráti társaságok versenyeznek egymással három kategóriában, emellett élvezik a ligetes fürdő szolgáltatásait.

A fürdő gyógyászati és strandszolgáltatásai népszerűek és kedveltek a környék lakóinak körében.

Érdemes szót ejteni a nemzetközi sajt-túrófesztiválról, a nemzetközi halfőző versenyről és a november 26-ai disznótoros rendezvényről, melyek színesítik a város turisztikai kínálatát.

- Jövőre lesz a város 300 éves, melyre gőzerővel készül a település — hangsúlyozta a szakember, majd hozzátette: sokat jelent az életükben, hogy Toldi Balázs személyében egy fiatal, lendületes, ambiciózus polgármester vezeti a várost.