Gyomaendrődön a Liget Fürdőben zenél a Republic

A közönség által az év együttesének megszavazott Republic június 8-án, Gyomaendrődön áll színpadra az új énekessel, Sipos F. Tamással. A gyomaendrődi Liget Fürdőben megrendezendő koncert nagyon sok embert mozgat meg. Vajon a gyomaiak hogyan fogadják az újult Republicot?

A zenekar több mint 10 éve jár Gyomaendrődre, ahol ezidáig 13 koncertet adtak. Többször felléptek már a Liget Fürdőben is töretlen sikerrel. Most a megyében idén először Gyomaendrődön zenélnek az új énekessel, Sipos F. Tamással – tudtuk meg Vass Ignáctól, a Liget Fürdő igazgatójától.

A szezonnyitó rendezvényen megláthatjuk az új arculatot, az új felállást, hiszen fájó búcsút kellett vennünk Cipőtől, azaz Bódi Lászlótól, aki 23 évig énekelt a zenekarban.

Boros Csaba elmondta, hogy nagy boldogság számukra, hogy ismét Gyomaendrődön lehetnek, hiszen ez már a második otthonuk. Szombaton adták az 5. koncertet az új felállásban, amelyet már a közönség is elfogadott.

- Erős törés után a talpraállás nem egyszerű, de a Republicnak sikerült, és Sipos F. Tamás jó választás volt – mondta Boros Csaba.

Azokat a dalokat, melyek szorosan kapcsolódnak Cipőhöz, nem fogják játszani, de felcsendül a „Repül a bálna", a „Szeretni valakit valamiért" is. A közönség pörgős koncertekre számíthat – tudtuk meg.

Sipos F. Tamás elmondta, hogy nagyon jól érzi magát a csapatban, rokon lelkeknek tekintik egymást. Az életfelfogásuk, életszemléletük hasonló a zenekaron belül. Megtudtuk az új énekestől, hogy nehéz volt elfogadni Cipő halálát, de úgy gondolja, hogy biztató a jövő.

A zenekar új lemezzel készül, amely 2014 őszére várható, illetve augusztusban, Londonban lép fel a Republic. Mindemellett a Sziget fesztiválon emlékkoncertet is adnak nyáron, ahol egy órán át fognak zenélni. A sok-sok fellépés mellett decemberben még egy színházi darabban is láthatjuk majd őket, ahol 28 Republic dalt fognak előadni neves színészek kíséretében.

- A zenekar a vészterhes időszakban nagy erőfeszítést tett, hogy összetartsa a csapatot, hiszen 23 évet töltöttünk együtt Cipővel. Hagyománnyá szeretnénk emelni Cipő emlékét – tudatták a zenekar tagjai.

A visszajelzések alapján működik a Republic új felállása, hiszen a vasárnap megrendezett Fonogram Magyar Zenei Díj gáláján a közönség az év előadójának szavazta meg a zenekart, illetve a MAHASZ posztumusz életműdíjjal ismerte el Bódi László, Cipő munkásságát. A Republic tagjai úgy érzik, hogy a közönség nem csak az év együttesének tekinti őket, hanem bizalmat is szavazott nekik a jövőt illetően.

Gyomaendrődön a Liget Fürdőben szombaton este 8 órai kezdettel lépnek színpadra a zenekar tagjai, és megmutatják Békés megyében is magukat: igenis van Republic Sipos F. Tamással. A koncertre a belépő 1000 forint.

Gyomaendrődön a Liget Fürdőben zenél a Republic