II. Liget Fürdő Kupa Regionális Úszóverseny

Gyomaendrőd Liget Fürdő, 2013. június 23.

Rendkívül rangos mezőny gyűlt össze a Gyomaendrődi Úszó Sport Egyesület által létrehozott versenyre, hiszen Vaszkán Gábor versenyigazgató meghívására 16 szakosztály 264 versenyzője összesen 827 versenyszámban állt rajthoz, amelyen 5 környező megyéből és Temesvár csapata révén Romániából is érkeztek egyesületek. A versenyen 72 számban avattak győztest, ami 240 db érem (1-3 helyezettek) és oklevél (4-6 helyezettek) kiosztását vonta maga után.
A Himnusz hangjai után Várfi András, Gyomaendrőd város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Vass Ignácz a Liget Fürdő kft. igazgatója üdvözölte a megjelenteket. A sportesemény díszvendége Tótka Sándor a Körös Kajak ifjúsági olimpiai, világ- és Európa bajnok versenyzője volt, aki az említetteken kívül Márjalaki József és Poharelecz László képviselő urakkal együtt tevékenyen részt vállalt a díjátadásban is.
A verseny legeredményesebb egyesülete a Herpály SE Berettyújfalu volt 254 ponttal, megelőzve Mezőtúr és a Szolnok VSC csapatait. A 4-8 helyezett csapatok sorrendje: Tótkomlós, Temesvár, Szentes, Kiskunfélegyháza, Gyula Várfürdő.
A versenybíróság elnöke Pappné dr. Marik Sarolta, vezető versenybírója pedig Polonka György békéscsabai országos versenybírók voltak.
A versenyen minden úszásnemben 50m-es számokban avattak győztest, majd a 100m vegyesúszás után még két különböző váltóban is megmérettek a sportolók. A leggyorsabb győztes az 50m fiú gyorsúszásban Takács Martin, a szolnokiak versenyzője volt aki 25,9mp alatt teljesítette a távot. A lányok hasonló versenyszámában a mezőtúri Csató Blanka 29,0 mp-cel érkezett célba. Mindketten egyben a verseny legidősebb indulói is voltak 18 évesen. A legfiatalabb győztes a Gyomaendrődi ÚSE versenyzője, Vaszkán Milán volt aki 5 évesen 1:22,7 mp-cel győzött 50m mellúszásban.
A GYUSE szülői munkaközössége nagy szerepet vállalt a verseny létrehozásában, nagyon sok egyeztetés és szervezés volt szükséges ahhoz, hogy a verseny jól elő legyen készítve, le legyen bonyolítva és be legyen fejezve.
Külön köszönet annak a sok-sok támogatónak: cégeknek és egyéni vállalkozóknak, ill. magánszemélyeknek, Várfi András polgármesternek, a Liget Fürdő kft igazgatójának Vass Ignác úrnak és alkalmazottainak, akik áldozatos munkájukkal tették lehetővé, hogy megrendezhessük a versenyt, és nem utolsó sorban a GYUSE-s szülőknek akik anyagi hozzájárulásukkal segítették a verseny létrehozását.
A verseny végén minden egyesület megelégedve távozott és jelezték szándékukat, hogy jövőre is eljönnének versenyünkre.

II. Liget Fürdő Kupa Regionális Úszóverseny