Jövőre megújul a Liget fürdő

A Liget fürdő fejlesztésének ünnepélyes alapkőletételét tartották tegnap Gyomaendrődön. A közel nyolcszázmillió forintos beruházásra a város ötvenszázalékos támogatást nyert a Gazdasági Minisztériumtól.

A termálfürdő gyógyászati részlegének teljes felújítása, illetve az élményelemekkel gazdagított fedett uszoda 2003. augusztus végére készül el. A 786 millió forintos beruházást az önkormányzat közel négyszázmillió forintos Széchenyi-tervi támogatással és 47 millió forintos Phare-segítséggel valósítja meg.

A fejlesztés kezdetét jelképező alapkövet tegnap Matolcsy György gazdasági miniszter helyezte el. A miniszter a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón elismerően mondotta, hogy Zala mellett Békés megyéé a legtöbb sikeresen elbírált fürdőfejlesztési pályázat. A Gazdasági Minisztérium hat békési településen összesen 2,3 milliárd forinttal segíti ezt a célt. A sokféle irányú fejlesztés eredményeként az egészségturizmus szolgáltatásainak teljes körét kínálja majd a térség. A miniszter azt kérte, hogy a fürdők becsüljék meg a belföldi vendéget, a hazai befektetőket és a vasúti utazást előnyben részesítő külföldieket. Elhangzott, a gyomaendrődi önkormányzat és a vállalkozók Széchenyi-tervre benyújtott pályázatai közül eddig tizenöt kapott kedvező elbírálást. Domokos László országgyűlési képviselő a Széchenyi-terv támogatású beruházások további előnyeként emelte ki, hogy az újabb fejlesztéseket ösztönöz. A magánszférát a szolgáltatások gyarapítására bátorítja, a településeken új szálláshelyek, éttermek létesülnek, s előnyükre változnak a közterületek is, a települések képe rendezettebb, vendégmarasztalóbb lesz.

Az ünnepség után a gyomaendrődi városházán a Széchenyi-terv pályázatokról és a térségfejlesztésről tartottak tájékoztatót.

A fürdőfejlesztés alapkövét tegnap Matolcsy György gazdasági miniszter helyezte el. Felvételünkön Domokos László, a miniszter, Dávid Imre polgármester és Vas Ignác, a fürdő vezetője

Cs. R.

Békés Megyei Hírlap

Jövőre megújul a Liget fürdő