Óriási siker volt a IV. Liget Fürdő Kupa Regionális Úszóverseny

ligetfurdo küldte be 2015. 08. 02., v – 13:57 időpontban

Jelesre vizsgáztak a szervezők az immár rendszeresen a Békés megyei bajnokság sorai között szereplő versenyen, hiszen a résztvevő négy megye 12 egyesületének 231 versenyzője 984 nevezéssel igencsak nehéz feladat elé állította a jól összeszokott versenybírói gárdát, de ezúttal is sikerült kiváló hangulatú versenyt rendezniük! A megnyitó ünnepségen Toldi Balázs polgármester üdvözölte Gyomaendrődön a megjelenteket és egykori sportolóként is beszélt a gyerekekhez. Vaszkó Piroska a rendező Gyomaendrődi Úszó SE elnöke örömét fejezte ki, hogy immár hagyományosan sokan vesznek részt a versenyünkön, majd Vaszkán Gábor versenyigazgató a technikai lebonyolításról ejtett néhány szót.
A sikeres lebonyolítás aktív résztvevői voltak Pappné dr. Marik Sarolta elnök és Polonka György országos versenybírók, akik nagy-nagy szakmai rutinnal pörgették a lebonyolítást. Vaszkó Piroska és Vaszkán Gabriella műsorvezetőknek köszönhetően a versenyszámok közben zajlott az ellentétes neműek eredményhirdetése, így az úszószámok befejeztével közvetlenül már köszönthették is az érmeseket. Dicséret illeti a Liget Fürdő Kft. munkaközösségét is, akik biztosították a kiváló feltételeket a versenyrendezéshez, illetve a versenyzők és vendégek gondtalan bejutását is.
Láthattunk egészen kimagasló teljesítményeket, vagy éppen a kezdő gyerekek első nagy megpróbáltatásait, igazi varázslatos hangulat uralkodott a medencében és körülötte. Sokáig emlékezetes marad a váltók küzdelme, ahol a fiúk 4x50m mell számában a rendező GYUSE csapata Mile Dániel-Mile Balázs-Vaszkán Milán-Vaszkán Bence összetételben a dobogó harmadik fokára kapaszkodhatott fel! A díjátadásoknál igencsak kivette a részét Lehoczkiné Tímár Irén alpolgármester és Gera Krisztián fürdő igazgató is, akik a dobogósoknak érmet, a helyezetteknek okleveleket adhattak át.
A verseny legeredményesebb egyesületének a Herpály Berettyóújfalu bizonyult 421 ponttal, utánuk a Tótkomlós és a Békéscsabai EÚK csapata következett, ezen egyesületek serleg díjazásban részesültek. A legeredményesebb egyéni versenyzők Lovas Gréta Poseidon Csongrád 7 arany és Papp Richárd Herpály 6 arany, 1 ezüst voltak, ők a FANI különdíját, 1-1 db 3D-s úszósapkát vehettek át!
A GYUSE tagjainak nevében köszönet illeti azon támogatókat akik segítségével megrendezhettük ezt a rangos versenyt, hiszen ők teremtették meg hozzá az anyagi hátteret. A résztvevő egyesületek edzői elismerésüket fejezték ki a versenyünk iránt és mindannyian ígéretet tettek arra, hogy jövőre is eljönnek a jubileumi 5. versenyre!

Cikk, fotó: Vaszkán Gábor