Pihenni, gyógyulni várják a vendégeket

Liget fürdő: ősztől új vezetéssel, új szolgáltatásokkal

Javában tart a gyomaendrődi Liget fürdő bővítése és fejlesztése. Az új létesítményeket — a gyógyászati részleget és a fedett uszodát — a szeptemberi próbaüzem kezdetétől már birtokba vehetik a vendégek.

Javában épül a Liget fürdő fedett uszodája és üzemviteli háza. Ezzel egy időben történik a gyógyászati részleg rekonstrukciója.

A 800 millió forintos beruházás eredeti július végi határideje a kivitelező Alterra Kft. kérésére augusztus végére módosult. Ebben közrejátszott, hogy később kezdődött a beruházás, s a kemény tél is hátráltatta a munkát — tájékoztatott dr. Dávid Imre, Gyomaendrőd polgármestere, aki bízik benne, a Liget fürdő és kemping vendégei a nyári szezonban megértéssel fogadják az építkezéssel járó kellemetlenségeket.

Az ősztől új szolgáltatásokat kínáló fürdőre nagy várakozással tekint az önkormányzat.

Megtudtuk, a jövőben önálló gazdasági társaságként működne a fürdő, úgy, hogy továbbra is száz százalékban városi tulajdonban maradna. A képviselő-testület az áprilisi ülésen tárgyalja az intézmény átalakításával kapcsolatos koncepciót. Lapunk kérdésére dr. Dávid Imre elmondta, a változástól az önkormányzat azt várja, a vezetői tudás és a kezdeményezőkészség erőteljesebben érvényesül. A vezetés döntéseiben nagyobb önállóságot kap, s ehhez mérten a felelőssége is nő. A cél: kapjon többet a vendég, s akkor többet is kérhet a város. A fürdő ügyvezetői állását meghirdetik, a pályáztatás várhatóan augusztus elejére befejeződik. Az új vezető állítja össze a csapatát, maga nevezi ki a gazdasági vezetőt.

Változatlan árakkal
Az idei szezonban tavalyi árakkal várja a Liget fürdő a vendégeit. Egész napra a felnőttbelépő 400 forint, a kedvezményes 250. 16 óra után egységesen 200 forint. A teljes árú heti bérlet 2600 forint, a kedvezményes 1500. Ezek az árak a békéscsabai strandárakhoz közelítenek, a gyulai és orosházi fürdőáraktól messze elmaradnak. A liget területén lévő kempingben egy sátorhelyért napi 1500 forintot, egy lakókocsihelyért 2000 forintot kérnek. Ennek fejében a kempingezők a fürdő valamennyi szolgáltatását megkapják. Volt már olyan esztendő, amikor 100 ezer vendég keresett felüdülést a strandon. Ehhez mérten tavaly a kedvezőtlen időjárás lerövidítette szezonban a 69 ezres látogatószámmal közepes évet jegyezhetett a fürdő.

Őszre elkészül a fedett uszoda. Ottjártunkkor a helyi Gyefa Kft. által gyártott ragasztott fa tetőszerkezetet szerelték a munkások

Csath Róza

Békés Megyei Hírlap

Pihenni, gyógyulni várják a vendégeket